nieuws

Schiedammer vast voor cokesmokkel

Coke gevonden in haven
Coke gevonden in haven
Een 47-jarige Schiedammer is in Argentinië aangehouden voor betrokkenheid bij de smokkel van 3000 kilo cocaïne naar Rotterdam. Hij wordt uitgeleverd aan Nederland.
In deze zaak is de Rotterdamse douanier
een van de belangrijkste verdachten. De Schiedamse verdachte is René F. Hij overleefde in maart van het vorig jaar een aanslag in

Simonshaven. Hij raakte gewond, maar ontsnapte door in het water te springen. Volgens het OM zitten drugscrimineel Henk E. en zijn aangenomen zoon Jimmy R. achter deze mislukte liquidatie.
Na de aanslag adviseerde de politie F. naar het buitenland te gaan omdat hij op een dodenlijst zou staan. Op dat moment was zijn rol in de drugssmokkel nog niet duidelijk. René F. heeft zich voor de kerst zelf gemeld op een politiebureau in Argentinië.

Vergismoord

Volgens medeverdachten in de drugszaak zit de Schiedammer ook achter de vergismoord op GGD-directeur Rob Zweekhorst in Berkel maar het OM wil niet zeggen of hij ook verdachte is in dat onderzoek.
Het OM gaat ervan uit dat de huurmoordenaar de verkeerde persoon heeft geliquideerd. Niet
Zweekhorst was het beoogde doelwit maar Dennis van den B., een kompaan van René F. Van den B. woonde vlak bij Zweekhorst in Berkel. Van den B. en F. hadden een conflict, zo blijkt uit het dossier. In januari 2014 werd Rob Zweekhorst vlak bij zijn huis doodgeschoten toen hij zijn twee honden uitliet.

Liquidatie

Net als de vergismoord zou de liquidatie van Rinus Moerer in Steenbergen in april 2014 te maken hebben met de onderschepping van een andere partij drugs, 300 kilo cocaïne. Enkele medeverdachten wijzen ook in deze zaak naar René F.
Volgens zijn advocaat Ed Manders ontkent F. betrokkenheid bij de moorden op Zweekhorst en Moerer. ,,Hij is daar witheet over. Hij is zelf het slachtoffer van een aanslag. En zijn betrokkenheid blijkt ook niet uit het dossier´´, aldus Manders.
Volgens justitie in Rotterdam wordt de uitlevering van de Schiedammer alleen gevraagd voor de drugssmokkel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl