nieuws

Personeel RET wil niet rijden tijdens Oud en Nieuw

Ret Metro vervoer Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Ret Metro vervoer Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Een groot gedeelte van het RET-personeel voelt er weinig voor voortaan tijdens de jaarwisseling te werken. Volgens de ondernemingsraad zijn er veel zorgen over de veiligheid. Op Oudjaarsdag 2015 eindigde de dienstregeling om 20.00 uur.
RET-directeur Pedro Peters liet eerder deze week weten dat hij laat
of bussen en metro's tijdens Oud en Nieuw kunnen rijden. Volgens hem is de behoefte gegroeid nu het nationale vuurwerk bij de Erasmusbrug tienduizenden bezoekers trekt. Vorige week leidde dat tot grote verkeersdrukte.
''Iedereen weet dat het veiligheidsaspect een van de belangrijkste redenen was om ooit te besluiten niet meer tijdens Oud en Nieuw met bus, tram en metro te rijden. Het zijn niet de gezelligste mensen die je moet vervoeren'', zegt een OR-lid.
Vernielingen
Hij wijst daarbij naar de venielingen die werden aangericht toen ondergrondse metrostations nog niet werden afgesloten. De grootste schadepost werd genoteerd tijdens de jaarwisseling van 2008: in totaal 450 duizend euro.
Daarnaast wil de OR niet dat de laatste vrije avond van het personeel verloren gaat. ''Als een dienstregeling moet worden opgetuigd, zal een groot gedeelte van de mensen moeten werken. Wij moeten alle andere feestdagen in het jaar al werken. Het is nog de enige zekere avond met het gezin.''

Plannen

Het rijden met Oud en Nieuw is niet vastgelegd in de vervoersconcessie. Daarom moet elk plan dat afwijkt van de concessie goedgekeurd worden door de OR.
Peters verwacht overigens dat hij er wel uitkomt met de OR.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl