nieuws

Petitie tegen schrappen vluchten naar Frankrijk

Transavia vliegt in het nieuwe schema vanaf Rotterdam The Hague Airport niet meer op Nice en Bergerac. Frankrijk-liefhebbers zijn onaangenaam verrast. Het vliegveld heeft al tientallen klachten binnengekregen.
"Dat is vreselijk, echt heel jammer", zegt een reiziger die incheckt voor een van de laatste vluchten naar Bergerac.
"Ik roep iedereen die gebruik maakt van deze vlucht op de petitie te tekenen om deze bestemming te behouden. Er vliegen heel veel mensen naar Bergerac, zeker in de zomer, dus die moet blijven bestaan."
Eerder werden Madrid, Valencia en Praag geschrapt als bestemmingen vanaf het Rotterdamse vliegveld.
'Ontiegelijk vervelend'
Een andere reiziger die op het punt van vertrek naar Bergerac staat, is ook ontstemd. "Het alternatief is een vlucht Schiphol - Bordeaux maar dat is een ontiegelijk vervelende reis met verschillende treinen en bussen. Dus ik hoop dat het nog teruggedraaid wordt."
Rotterdam The Hague Airport heeft een vaste schare reizigers die vliegen op Nice en Bergerac. Zij bellen en mailen het vliegveld met klachten over de aangekondigde maatregel.
"Ze klagen dat ze heel erg teleurgesteld zijn. Wij geven die signalen door aan de luchtvaartmaatschappij om daar rekening mee te houden", zegt Désirée Breedveld van Rotterdam The Hague Airport.
Beperkte capaciteit
"Wat je wel ziet, is dat het netwerk van bestemmingen een dynamisch geheel van vraag en aanbod is. En vanwege de beperkte capaciteit van Rotterdam The Hague Airport moet voor iedere nieuwe bestemming een andere wijken."
De nieuwe bestemmingen zijn Berlijn en München in Duitsland, en binnenkort ook Manchester en Birmingham in Groot-Brittannië.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl