nieuws

Dirk Kuyt: 'De keuze is aan Kazim'

Dirk Kuyt heeft met duidelijke taal gereageerd op de perikelen rondom Colin Kazim-Richards, die zich steeds moeilijker kan schikken in een rol als reservespeler: "Ik denk dat hij van waarde kan zijn, maar als hij een reserverol niet meer kan opbrengen dan moet hij een keuze voor zichzelf maken."
"Colin is teleurgesteld omdat hij niet speelt", vertelt Kuyt. "Maar de manier waarop hij zich in de kleedkamer gedraagt is goed. Hij moet zijn teleurstelling zien te vertalen in het veld. Als hij dat kan opbrengen kan hij van waarde zijn voor het elftal, als hij dat niet kan moet hij daar conclusies uit trekken."
Kazim heeft tijdens het trainingskamp in Portugal de ergernis getrokken van enkele sponsoren en ook in de spelersgroep zou hij steeds minder goed liggen. "Ik vond het altijd belangrijk om een bepaalde binding te hebben met mensen die hun club steunen. Iedereen moet dat voor zichzelf bepalen, maar ieder mens is anders."
Dirk Kuyt heeft gesproken met Kazim en een advies gegeven: "De keuze is aan hem. Het gaat erom dat je in je kop vrij bent om alles te geven. Ook voor Colin is het belangrijk om te weten wat hij wil. Ik denk dat hij van waarde van zijn, maar als hij een reserverol niet meer kan opbrengen dan moet hij een keuze voor zichzelf maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl