nieuws

Buurtzorg wil TSN Thuiszorg overnemen

Thuiszorg-medewerker (Archief)
Thuiszorg-medewerker (Archief)
Buurtzorg heeft plannen om het noodlijdende TSN Thuiszorg over te nemen. Als de overname doorgaat dan blijven veel banen bij TSN behouden, meldt Nieuwsuur.
TSN levert huishoudelijke hulp in meer dan 300 gemeenten. In Rotterdam heeft TSN ruim 750 klanten. Het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland kreeg in november uitstel van betaling.
Buurtzorg wil TSN overnemen en heeft plannen ingediend bij de twee bewindvoerders van de thuiszorgorganisatie. Voorwaarde van Buurtzorg voor de overname is dat TSN failliet gaat.

Werkgelegenheid

Volgens Nieuwsuur wil Buurtzorg proberen om 10.000 van de 12.000 banen bij TSN te behouden. Cliënten zouden dan zoveel mogelijk hun vertrouwde hulp houden.
Voor de nieuwe organisatie is 5 miljoen euro nodig, om de omslag te kunnen maken naar zelfsturende lokale teams, die kenmerkend zijn voor de manier van werken bij Buurtzorg.

Vragen

Wethouder Hugo de Jonge van Rotterdam heeft nog veel vragen over de gevolgen van de invoering van de Buurtzorg-werkwijze in zijn gemeente. Hij heeft Buurtzorg om meer informatie gevraagd. Hij wil daarna pas kijken of Rotterdam in zee wil met Buurtzorg.
TSN kwam in de problemen door de lage tarieven in veel gemeenten. Volgens TSN kost thuiszorg 27 euro per uur, maar veel gemeenten betalen niet meer dan 21 euro.
De thuiszorgafdeling van TSN heeft eerder geprobeerd om ruim 4.000 mensen te ontslaan. Begin november haalde de rechter daar een streep doorheen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl