nieuws

Bouw asielzoekerscentrum Beverwaard gaat van start

De locatie van het acz in de Beverwaard
De locatie van het acz in de Beverwaard
De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het asielzoekerscentrum in Rotterdam-IJsselmonde beginnen maandag. Het centrum voor zeshonderd mensen komt voor een periode van maximaal vijf jaar te staan op het oude honkbalterrein van Sparta-Feyenoord.
De komende weken worden de lichtmasten, de ballenvangers en de tribune weggehaald. De bomen om het terrein blijven wel staan. De bouw van het asielzoekerscentrum begint half februari. De verwachting is dat in het tweede kwartaal het centrum in gebruik wordt genomen.
Voor de asielzoekers worden allerlei activiteiten georganiseerd. Jonge asielzoekers gaan naar aparte klassen van het Olympiacollege. Daarna kunnen ze eventueel doorstromen naar een reguliere school.
Er zijn de komende tijd kleinschalige bewonersbijeenkomsten gepland door de gemeente. 16 februari is een groep bewoners aan de beurt uit de Hindersteinstraat, het Vliekplein, de Rhijnauwensingel, de Cortenbachsingel en de Sterkenburgsingel.
Een grootschalige informatiebijeenkomst liep eind vorig jaar compleet uit de hand. Burgmeester Aboutaleb werd uitgescholden door het publiek en na afloop braken buiten rellen uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl