nieuws

Al 13 RET-stations voorzien van petflesautomaten

De RET heeft op 13 metrostations petflesautomaten geplaatst waar reizigers hun lege blikjes en petflessen kunnen inleveren. Een proef van een jaar op de stations Schiedam Centrum en Alexander was een succes; meer dan 10.000 blikjes en flesjes werden ingeleverd via de automaat.
Wie een blikje of flesje inlevert krijgt daarvoor een beloning: een korting bij Rotterdamse bedrijven, ook kan worden gekozen voor een donatie aan Diergaarde Blijdorp.
De dierentuin steunt een project voor het schoonmaken van zeeën door het verwijderen van plastic afval. Bij zo’n 80 procent van alle ingeleverde petflessen en blikjes kozen reizigers ervoor hun korting te schenken aan Blijdorp.

Automaten

De inleverautomaten voor petflessen en blikjes staan op de stations: Schiedam Centrum, Alexander, Slinge, Maashaven, Marconiplein, Dijkzigt, Coolhaven, Spijkenisse Centraal, Eendrachtsplein, Beurs, CS en Capelse Brug. Op metrostation Zuidplein staan er twee.
De petflesautomaten staan in de hal of op het perron en zijn herkenbaar aan posters op de zijkant of een vloersticker. Nieuw aan deze petflesautomaten is het scherm waarop bewegende visjes te zien zijn en zeegeluiden te horen zodra iemand een petfles inlevert.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl