nieuws

Vermoeden van sexting onder Dordtse scholieren

Van scholieren in Dordrecht circuleren op sociale media foto's en filmpjes van meisjes die erotische handelingen verrichten. Het vermoeden is dat vriendjes deze foto's en filmpjes maken en ze vervolgens delen op Instagram.
"Ik heb op Instagram een account. Iemand heeft mij gevolgd en die ben ik terug gaan volgen en bij die persoon staan er allemaal naaktfoto's op", zegt de Dordtse scholier Danny.
Sommige meisjes kent hij. "Ik heb ze wel even geappt dat ze op dat account staan. Hat is wel raar als je iemand kent vervolgens naakt ziet."
Algemeen bekend
"Het is algemeen bekend, ik denk dat iedereen het wel weet. Het wordt ook wel doorgestuurd en als meisjes van school het doen, dan gaat het wel rond", zegt een andere scholiere.
"Die meisjes voelen zich er rot onder, omdat ze gepest worden op school", vult een vriendinnetje aan.
De meiden kennen meerdere meisjes die naaktfoto's van zich laten maken. "Heel veel meisjes ken ik, zelfs eigen vriendinnen doen het."
Geen respect
De meiden passen zelf wel op voor het maken van naaktfoto's of seksueel getinte filmpjes. "Ik vind het dom en ik vind dat een vriendje geen respect voor je heeft als hij vraagt om een naaktfoto van je te maken."
De meiden weten ook wie de daders zijn maar willen geen aangifte tegen ze doen. "Dat moeten de meisjes zelf doen, ik ga me daar niet mee bemoeien."
De politie waarschuwt voor deze praktijken van zogeheten sexting en verzoekt meisjes die hier slachtoffer van zijn geworden altijd aangifte te doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl