nieuws

'Elektronicaketen Foto Klein failliet'

De vestiging van Klein aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam vrijdag
De vestiging van Klein aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam vrijdag
Alle winkels van Foto Klein zijn vrijdag gesloten gebleven. Volgens een anonieme medewerker heeft het personeel donderdagavond te horen gekregen dat het bedrijf failliet is. De sloten zijn inmiddels vervangen. Het hoofdkantoor in Barendrecht is onbereikbaar.
De webshop van het bedrijf is nog online, maar het is de vraag of bestelde artikelen geleverd worden.
Vakbond FNV is verrast door het mogelijke bankroet van het concern. Bestuurder Niels Suijker zegt nog niets te hebben gehoord van de directie van Foto Klein.
De keten ontstond veertig jaar geleden met een winkel in Klaaswaal en groeide uit tot 34 vestigingen, vooral in de regio Rotterdam. Er werken enkele honderden mensen.
Het zou al langer niet goed zijn gaan met de elektronicaketen, maar de slechte decembermaand deed het bedrijf de das om. Directielid Jeroen Klein stapte eerder deze maand op om vervolgens op persoonlijke titel concurrent Foka over te nemen.

Lege winkelstraten

Steeds meer grote fysieke winkelketens vallen de laatste jaren om als gevolg van de crisis en het toenemende webwinkelen. Zo gingen eerder Halfords, de Free Record Shop en de BAS Group met Dixons en MyCom failliet.
Door de faillissementen bieden maken ooit florerende winkelstraten een steeds troostelozer indruk. In Rotterdam bijvoorbeeld is de leegstand van winkels de laatste vijf jaar bijna verdubbeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl