nieuws

Schiedamse drugsverdachte in Nederland aangekomen

Schiedamse drugsverdachte in Nederland aangekomen
Schiedamse drugsverdachte in Nederland aangekomen
Een belangrijke verdachte in een Rotterdamse drugszaak is uitgeleverd door Argentinië en in Nederland aangekomen. De 47-jarige Schiedammer René F. zou betrokken zijn geweest bij de smokkel van 3000 kilo cocaïne.
Medeverdachten zeggen dat René F. mogelijk ook achter de vergismoord zit op Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs. Zweekhorst is in januari 2014 doodgeschoten. Volgens justitie had Dennis van den B. het eigenlijke slachtoffer moeten zijn.

Conflict

F. en Van den B. hadden een conflict, zo blijkt uit het dossier. Dennis van den B. is ook verdachte in de wijdvertakte drugszaak, waarbij douanier Gerrit G. de spin in het web zou zijn geweest.
De Schiedamse verdachte ontkent achter de aanslag in Berkel te zitten. De moord zou zijn gepleegd nadat een partij van 300 kilo cocaïne was onderschept. Ook de liquidatie van Rinus Moerer in Steenbergen zou zijn gepleegd, als vergelding voor het mislukte transport.
René F. wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Dan gaat het uitsluitend om zijn rol in de drugszaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl