nieuws

Stedin werft 200 monteurs voor de installatie van slimme meters

Bijna 100 werkzoekenden zijn door netbeheerder Stedin omgeschoold tot 'monteur slimme meter'. De komende jaren gaan ze honderdduizenden gas- en elektriciteitsmeters installeren.
De gratis meters worden tot en met 2020 gratis aangeboden om consumenten en bedrijven inzicht te geven in hun energieverbruik. Een grote klus waar veel mensen voor nodig zijn.
Door werklozen en zij-instromers om te scholen lukt het de netbeheerder om voldoende personeel binnen te halen. Enige voorwaarde is dat ze affiniteit met techniek hebben en goed met mensen kunnen omgaan.
Ramesh Lucas is een van de nieuwe werknemers. Hij zat al twee jaar werkloos thuis. In acht weken tijd is klaargestoomd tot monteur van slimme meters. "Ik heb van alles geleerd over gasaansluiting en elektra. Inmiddels heb ik al 300 meters geïnstalleerd."
Lucas voelt zich soms net een Jehova-getuige, vertelt hij tijdens de installatie van een meter in een woning in Rotterdam-Hillesluis. "Als de deur opengaat weet je niet wie of wat er zich achter bevindt. Soms zet ik meteen mijn Ipad op Google Translate."
Terug naar zijn oorspronkelijke baan bij het spoor zou hij niet willen. "Ik ben door mijn nieuwe leidinggevenden met open armen ontvangen. Het is net als een roos: hoe meer complimenten je krijgt, hoe meer je tot bloei komt. Ik zit midden in mijn bloeiproces."
Stedin is nog steeds op zoek naar enthousiaste en kundige mensen, die goed met bewoners kunnen omgaan. Dit jaar leidt het bedrijf nog eens 100 technici op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl