FC Dordrecht onderuit tegen NAC

FC Dordrecht heeft niet kunnen winnen van NAC. Op eigen veld bleek de ploeg uit Breda met 2-0 te sterk voor de Schapenkoppen. Sjoerd Ars was met twee treffers de grote man bij de nummer drie van de Jupiler League.
Het duel begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de deze week overleden Paul Beijersbergen.
De gasten voetbalde in de beginfase iets beter, maar een voorzet van Mats Seuntjes kon niet worden binnengewerkt door één van de spelers van NAC. Nog binnen het kwartier kreeg NAC een grote kans. Joey Suk kopte uit een corner hard richting het doel, maar Glenn Bijl hielp zijn doelman door de bal van de doellijn te koppen. Na ruim twintig minuten werden de Dordtenaren voor het eerst echt gevaarlijk, maar de schoten van Jeroen Lumu en Jeffry Fortes gingen er niet in.

Doelpunt afgekeurd

De Schapenkoppen leken nog binnen het halfuur op voorsprong te komen. Opnieuw Fortes dook op in het strafschopgebied, schoot de bal in het doel, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege een eerdere ongelukkige handsbal van Rangelo Janga. Kort daarna werden Seuntjes (2x) en Kenny van der Weg weer gevaarlijk voor de bezoekers en zo golfde het duel in deze fase van de eerste helft op en neer.
Toch waren het de Brabanders die op voorsprong kwamen. Mats Seuntjes nam drie minuten voor de rust een hoekschap waar Ter Loeke onder door ging. NAC-spits Sjoerd Ars stond bij de tweede paal en kopte de bal binnen: 0-1.
Na rust probeerde Dordt aan aanvallen te denken, maar was het opnieuw NAC dat toesloeg. Via een lage voorzet van Lazic kon Ars zijn tweede van de avond binnentikken: 0-2. Om de spanning nog terug te brengen moesten de Dordtenaren snel scoren, maar De Bondt slaagde daar net niet in.
In de slotfase had NAC de wedstrijd onder controle. Chacon kreeg nog een grote kans en aan de andere kant vervulde Ars bijna zijn hattrick, maar beide keren werd het net niet gevonden en zo eindigde het duel in 0-2.