nieuws

Excelsior vergeet te scoren tegen Willem II

Excelsior heeft na de wedstrijd tegen Willem II een punt overgehouden. De Kralingers kregen een aantal grote kansen, maar verspeelden de mogelijkheden keer op keer. Ook de Tilburgers konden het net niet vinden en zo eindigde het degradatieduel in 0-0.
Het belang voor beide teams was duidelijk: er moesten punten worden gehaald in de strijd tegen degradatie. De beginfase was echter aftastend en zowel Excelsior als Willem II probeerden de wedstrijd te controleren.
De eerste grote kansen van de wedstrijd waren voor Excelsior. Brandley Kuwas ging goed door, maar zag zijn schot worden gekeerd door doelman Kostas Lamprou. Kort daarna werd een schot van Adil Auassar geblokt en zag Rick Kruijs in de daaropvolgende corner zijn kopbal van de lijn gehaald worden.
Na deze kansenregen voor Excelsior zakte het duel weer iets in. Sander Fischer kopte de bal ruim over na een vrije trap van Jeff Stans, terwijl de Tilburgers zich helemaal niet lieten zien voor het doel van Filip Kurto.
Na rust moesten beide ploegen wat meer risico nemen, omdat slechts één punt in degradatienood te weinig is. De Kralingers zochten direct de aanval via Kuwas, maar zijn actie leidde uiteindelijk niet tot een doelpoging. Die doelpoging kwam er wel via Kruijs, maar zijn schot vanaf het zestienmetergebied belandde in de handen van Lamprou.

Kansenregen
Na een fout in de Willem II-defensie ontsnapte Kuwas, gaf de bal af aan Auassar, maar wederom konden de Rotterdammers niet omgaan met de geboden ruimte en kon Willem II de bal vrij eenvoudig weer overnemen. Na een uur werden de Tilburgers ook gevaarlijk. Kurto had de nodige moeite met het schot van Erik Falkenburg vanuit de tweede lijn, maar de rebound werd niet benut.
Daarna was het weer Excelsior dat op jacht ging naar de openingstreffer. Kuwas dribbelde langs de Tilburgse verdediging, maar schoot naast. In de daaropvolgende aanval kopte Daan Bovenberg over na een voorzet van Luigi Bruins. Ondanks de vele kansen voor Excelsior stond het na ruim een uur spelen dus nog altijd 0-0.
In de slotfase, waarin Michiel Hemmen zijn debuut maakte, werden oud-FC Dordrecht speler Funso Ojo gevaarlijk, met een omhaal, maar de bal ging net over het doel en ook Robert Braber werd gevaarlijk voor de bezoekers. Ondanks de vele kansen, moest Excelsior tegen het einde van de wedstrijd dus nog oppassen dat het geen goal tegen kreeg.
Invaller Michiel Hemmen en Tom van Weert waren in blessuretijd nog dichtbij de enige goal van de avond, maar ook zij vonden Lamprou op hun weg.

Opstelling Excelsior:

Kurto; Karami, Fischer, Drost, Bovenberg; Kruijs, Stans (61. Elbers), Auassar, Bruins (81. Hemmen); Van Weert, Kuwas (89. Van Mieghem).

Scoreverloop:

-

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl