nieuws

Sparta schakelt VVV uit in titelstrijd

Sparta heeft goede zaken gedaan in de eerste divisie. De Rotterdammers wonnen zondag op Het Kasteel met 3-1 van directe concurrent VVV-Venlo. Thomas Verhaar was de gevierde man bij de koploper. Met twee doelpunten en een assist had hij een groot aandeel in de overwinning.
De thuisploeg begon uitstekend aan het duel. Na bijna tien minuten spelen was het clubtopscorer Thomas Verhaar die met een fraai schot in de kruising Sparta op voorsprong zette. Ruim een kwartier later kwamen de bezoekers echter op gelijke hoogte. Buitenspeler Vito van Crooy nam het Limburgse doelpunt voor zijn rekening.
Na de thee kregen beide teams grote kansen om aan de leiding te komen. Namens VVV-Venlo was Mitchel Paulissen dichtbij, maar zijn inzet belandde op de lat. De grootste kans voor Sparta was voor Roland Bergkamp. Voormalig Excelsior-doelman Jordy Deckers hield de spits echter van scoren af.
In de slotfase van de wedstrijd wist de formatie van coach Alex Pastoor het duel wel in het slot te gooien. Ryan Sanusi schoot op aangeven van Verhaar keihard binnen. Het slotakkoord was voor Verhaar zelf, die na een assist van invaller Finn Stokkers de bal over Deckers heen stifte.
Sparta blijft koploper in de Jupiler League met 52 punten uit 22 gespeelde wedstrijden. De voorsprong op naaste belager NAC Breda bedraagt met één duel minder gespeeld zeven punten. VVV-Venlo lijkt afgehaakt in de titelstrijd met 43 punten.

Scoreverloop

1-0 9' Verhaar
1-1 26' Van Crooy
2-1 79' Sanusi
3-1 89' Verhaar

Opstelling Sparta

Kortsmit; Dumfries, Breuer, Ketting, Dougall; Sanusi, Dijkstra, Van Moorsel; Verhaar, Bergkamp en Brogno (82' Stokkers).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl