nieuws

Hiele: 'Feyenoord wordt gewoon derde'

Ondanks de slechte reeks van zeven competitiewedstrijden zonder overwinning en het verliezen van de derde plaats aan Heracles Almelo verwacht Joop Hiele dat Feyenoord op plek drie eindigt. Dat zegt de oud-doelman van de Rotterdammers in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. "Daar ben ik van overtuigd."
Feyenoord bezet momenteel de vierde plaats en de voorsprong op nummer acht Vitesse bedraagt slechts drie punten. "In de breedte heeft Feyenoord meer kwaliteit. Ook een club als AZ gaat te maken krijgen met blessures en schorsingen en dan is het de vraag hoe ze dat gaan opvangen. Die selectie is minder breed en minder in evenwicht qua kwaliteiten. Feyenoord wordt gewoon derde," zegt Hiele in het praatprogramma.
De voormalig keeper van het Nederlands elftal heeft na de Klassieker tegen Ajax een betere indruk van Feyenoord gekregen. Er werd in Amsterdam gespeeld met passie en strijd. "Dat is de basis om aan een wedstrijd te beginnen. Als je dat niet hebt dan kun je het vergeten. Tegen Ajax komen er allerlei krachten los en dat is aan de ene kant niet helemaal correct, maar aan de andere kant heb ik dat zelf ook meegemaakt. Er komt dan net iets meer bij jezelf vrij dan als je bijvoorbeeld speelt tegen VVV Crooswijk."
Kenneth Vermeer was na afloop van het met 2-1 verloren duel in de Arena veelbesproken. Op de tribune hing een pop aan een strop met de naam en het rugnummer van de sluitpost, maar op het veld liet Vermeer zien daar niets van aan te trekken. Hiele prijst de goalie. "Ik vind Vermeer op dit moment de beste keeper van Nederland," aldus de oud-Feyenoorder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl