nieuws

Zware windstoten tarten verkeer en haven

Weerman Ed Aldus van RTV Rijnmond waarschuwt voor zware windstoten, die aan het einde van de middag kunnen toenemen tot 100 kilometer per uur.
Het onstuimige weer zorgt op verschillende plekken voor problemen. Op de Maasvlakte is de terminal van Euromax gesloten. Onduidelijk is hoe lang dat nog zal duren.
Truckers met bestemming Euromax worden omgeleid door Rijkswaterstaat. Als ze niet kunnen worden omgeleid, worden ze naar parkeerplaatsen gebracht waar ze kunnen wachten tot de terminal weer opengaat.
Ruim 100 meldingen
De zuidwesterstorm zorgt in het westelijk deel van de regio voor overlast. De brandweer Rotterdam-Rijnmond heeft tot maandagavond meer dan 100 meldingen binnengekregen van stormschade.
In Barendrecht zijn dakplaten losgewaaid van winkelcentrum Carnisseveste. De Portslandse Baan in Rhoon en de Aert van Nesstraat in Rotterdam waren daarvoor afgesloten. In de Aert van Nesstraat dreigde een meterslange reclamedoek naar beneden te komen. In Rhoon was een reclamebord van 20 meter naar beneden gevallen.
Verder heeft de brandweer veel meldingen van losgewaaide takken, dakpannen en rolluiken. Tegen 23.00 uur nam de storm in kracht af.
Bij de Moerdijkbrug is maandagochtend een auto met een lege aanhangwagen gekanteld. Het ongeluk zorgde daar voor een lange file. In Brabant zijn meerdere carnavalsoptochten afgelast.
Rijkswaterstaat verwacht dat de harde wind zal leiden tot een drukke avondspits.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl