nieuws

Afzwaaiende Kruys 'wil het heft zelf in handen houden'

Rick Kruys stopt na dit seizoen bij Excelsior met betaald voetbal en gaat als jeugdtrainer aan de slag in de opleiding van FC Utrecht. De middenvelder is pas 30 jaar, maar maakt nu al de keuze om te stoppen: "Ik wil het heft zelf in handen houden, voordat iemand anders voor mij beslist dat het voorbij is."
Bij FC Utrecht tekent Kruys een driejarig contract met een proefperiode in het eerste jaar. Hij begint als coach van het onder 14 team van Utrecht en doet tegelijkertijd de TC-1 cursus om de benodigde papieren voor de toekomst te bemachtigen en net als zijn vader Gert ooit coach in het betaald voetbal te worden.
"Het is een mooie aanbieding die ik heb gekregen," vertelt Kruys over de terugkeer naar Utrecht. "Ik wilde in de toekomst al als jeugdtrainer aan de slag gaan. Natuurlijk ga ik het spelen missen, maar nu is het moment om een andere weg in te slaan. Voor mijn toekomst is dit het beste."
Toch is het een verrassende keuze. Kruys is momenteel basisspeler bij Excelsior en belangrijk in de strijd van de plan om zich te handhaven. "Dat speelt juist een rol. Ik wil dat mensen mij herinneren als iemand die goed mee kon komen. Ik wil het heft zelf in handen houden, voordat iemand anders voor mij beslist dat het voorbij is. Ook daarom vond ik dat ik deze kans moest pakken."
Kruys had de stap om jeugdtrainer te worden na zijn carrière al langer in zijn hoofd en maakte bij amateurclubs al de nodige meters: "Een jaar of zes geleden ben ik begonnen als jeugdtrainer, om te kijken of ik het leuk vond. Ik ben alle leeftijdscategoriën afgegaan en nu wil ik mijzelf verder ontwikkelen. Daar heb ik een BVO voor nodig, om de hele week op het veld te staan. Trainer zijn is een ervaringsvak, daar ga ik nu de tijd voor nemen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl