nieuws

Pot: 'Beter voor Vloet als ik was gebleven'

Cor Pot gelooft dat het anders had kunnen aflopen voor Wiljan Vloet bij Sparta als hij was gebleven in de Raad van Commissarissen van de Rotterdamse club. De twee botsten op Het Kasteel nadat Pot had aangegeven niet te geloven in de dubbelfunctie van algemeen en technisch directeur die Vloet bekleedde.
Volgens de 64-jarige Pot was Vloet bang voor te veel invloed van hem. Pot nam als RvC-lid zowel in de vergaderingen als op tv geen blad voor zijn mond. "Hij wilde toen ook niet met mij praten, maar achteraf was het voor hem misschien beter geweest als ik was gebleven. Hij had van mij meer steun kunnen verwachten als hij daar iets mee gedaan had," zegt Pot, die ervan overtuigd is dat hij Vloet in het zadel had kunnen houden. "Maar hij ging zijn eigen gang."
"Ik deed het best pittig en dat waren ze niet gewend, maar Wiljan Vloet is op zich een hele aardige vent," vervolgt Pot in gesprek met RTV Rijnmond. "We hebben veel strijd gehad en lagen elkaar niet in de organisatie, maar als we elkaar tegenkwamen in de stad dronken we gewoon een biertje. We konden dat allebei goed scheiden. Van de interne ruzies was extern niets te merken. Dat is een kwaliteit als je daar overheen kan stappen."
Twee maanden na het toetreden tot de RvC legde Pot zijn functie bij Sparta neer. De ex-bondscoach van Jong Oranje heeft geen spijt van zijn aanpak. "Als ik het niet had gedaan, dan had Sparta misschien nog steeds in hetzelfde vaarwater gezeten. Er is daar een soort sneeuwbaleffect ontstaan waardoor de hele organisatie ging veranderen. Misschien heb ik daar iets aan meegeholpen," aldus de voormalig speler en commissaris van Sparta.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl