nieuws

Jong Feyenoord verspeelt zege bij eerste minuten Hansson

Jong Feyenoord
Jong Feyenoord
De beloften van Feyenoord hebben maandagavond een teleurstellend resultaat geboekt. In het duel met Jong ADO Den Haag op Sportpark de Bongerd in Barendrecht gaven de Rotterdammers een 2-0 voorsprong weg. Mede door een eigen doelpunt van Mats Knoester werd met 2-2 gelijkgespeeld.
Het duel betekende het eerste optreden van doelman Pär Hansson in het shirt van de Rotterdammers. Met ook spelers als Miquel Nelom en Anass Achahbar kwam Jong Feyenoord op voorsprong via Jari Schuurman. Mats Knoester leek vervolgens na rust de beslissing te brengen door alert te reageren op een inzet van Michiel Kramer, maar nadat diezelfde Knoester in het verkeerde doel scoorde was het Dennis van der Heijden die namens de Hagenezen de eindstand bepaalde.
Ondanks het gelijkspel blijft Jong Feyenoord koploper in poule A van de beloftencompetitie met 29 punten uit twaalf gespeelde wedstrijden. De voorsprong op de beloften van sc Heerenveen bedraagt zes punten.

Regiogenoten

In poule B heeft Jong Excelsior wel gewonnen. Het verstevigde de koppositie door op bezoek in Limburg hekkensluiter Jong Fortuna Sittard met 4-1 te verslaan. Stanley Elbers had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege. De andere goals kwamen op naam van Cedric Badjeck en Nigel Hasselbaink. De Kralingers zijn na tien wedstrijden in het bezit van 25 punten.
Jong Sparta staat in de andere beloftencompetitie ook weer bovenaan. De Rotterdammers waren op Het Kasteel eveneens met 4-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Achilles '29. Finn Stokkers, Stijn Spierings, Ottar Magnus Karlsson en Ruggero Mannes waren trefzeker voor de ploeg van trainer Richard Stricker. Door het verlies van Jong FC Groningen mag Jong Sparta zich de nieuwe lijstaanvoerder noemen met 24 punten uit twaalf duels.
Ook de beloften van FC Dordrecht kwamen maandag in actie. In een oefenduel met Jong FC Oss werd met 1-1 gelijkgespeeld. Jelle Klap nam het Dordtse doelpunt voor zijn rekening.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl