nieuws

Rotterdams gezin al bijna week zonder stroom

Een gezin uit Rotterdam-Zuid zit al sinds vorige week woensdag zonder stroom door een fout van hun energieleverancier. Het gezin is overgestapt naar Oxxio, maar die hebben nog geen aanvraag ingediend bij Stedin. Ondertussen heeft Stedin al wel de stroom afgesloten omdat het contract met Eneco afliep.
Susanne van Leeuwen is met haar man en twee jonge kinderen tijdelijk bij haar moeder ingetrokken. Thuis slapen is geen optie. "We hebben geen verwarming, licht en gas. Alleen nog water", legt ze uit.
Het gezin kwam woensdag opeens zonder stroom te zitten. "Mijn zoontje was televisie aan het kijken en begon opeens te schreeuwen. Ik dacht eerst dat de televisie stuk was, maar toen bleek dat de stroom was afgesloten."
Na meerdere telefoontjes is er nog geen oplossing. "Oxxio zou een spoedaanmelding aanvragen bij Stedin, maar dat is nog steeds niet gebeurd", aldus Van Leeuwen.
Oxxio zal de kosten voor de heraansluiting vergoeden. Het bedrijf laat weten er alles aan te doen om het gezin zo snel mogelijk weer van stroom te voorzien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl