nieuws

De Bakker laat kansen onbenut en verliest

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd voor de vierde keer in zijn loopbaan de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament te bereiken. De tennisser uit 's-Gravenzande moest het op de eerste avond in drie sets afleggen tegen de 19-jarige Borna Coric uit Kroatië: 7-6 (9), 4-6 en 6-3 waren de setstanden.
Met name in de eerste set liet De Bakker veel kansen liggen in Ahoy. De huidige nummer negentig van de wereld liet maar liefst tien setpoints onbenut en verloor in een tiebreak. In de tweede set rechtte hij zijn rug, maar uiteindelijk ging het toch mis in de laatste beslissende set.
"Ik baal van de kansen die ik heb gehad. Op dit moment is dit zeker de meest onnodige nederlaag in mijn carrière," liet de 27-jarige De Bakker na afloop weten. "Het was niet mijn dag, maar ik ben content met mijn tennis. Mentaal heb ik een goede pot gespeeld. Ik maak tien setpoints niet, maar in de tweede set sta ik er. Dat is in het verleden weleens anders geweest."
Nicolas Mahut uit Frankrijk en de Rus Teimuraz Gabashvili besloten de eerste dag van het ATP-toernooi van Rotterdam. De Fransman was in twee sets te sterk voor zijn opponent: 6-4 en 7-6 (4).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl