nieuws

Müller langs Seppi; Baghdatis schakelt Goffin uit

ABN AMRO World Tennis Tournament
ABN AMRO World Tennis Tournament
Gilles Müller heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Luxemburger won in drie sets van de Italiaan Andreas Seppi: 4-6, 7-6, 6-4.
De eerste set werd beslist door een vroege break. Seppi, voor de negende keer actief in Ahoy, brak Muller in de derde game. De Luxemburger, vorig jaar in de kwartfinale uitgeschakeld door Stan Wawrinka, kreeg in de tiende game drie breekkansen, maar benutte die niet.
In de tweede set waren de nummer 36 en 40 van de wereld aan elkaar gewaagd. Seppi liet in de negende game een breekkans liggen, waarna een tiebreak uiteindelijk de beslissing moest brengen. Daarin was Müller met 7-2 te sterk.
In de derde set hielden Seppi en Müller in het begin telkens zonder al te veel moeite hun service, maar nadat Muller in de vijfde game nog twee breekkansen liet liggen, brak hij Seppi in game zeven wel. Seppi brak gelijk terug, maar een game later moest de Italiaan opnieuw zijn service inleveren, waarna Müller de wedstrijd uitserveerde.
In de tweede ronde wacht Müller een lastige klus. De als tweede geplaatste Marin Cilic is dan zijn tegenstander.

Baghdatis verslaat Goffin

Na het afhaken van Roger Federer en Richard Gasquet is opnieuw een hoog geplaatste speler uit het toernooi. De Belgische tennisser David Goffin verloor in drie sets van Marco Baghdatis uit Cyprus: 1-6, 7-5 en 6-7 (5). Goffin, zestiende op de wereldranglijst, was als vierde geplaatst in Rotterdam. Baghdatis is de nummer 61 van de wereld.
Goffin overleefde bij een gelijke stand in de derde set (4-4) maar liefst vijf breakpunten. Hij leidde in de beslissende tiebreak met 5-2 maar verloor vervolgens vijf punten op rij. Baghdatis stuit in de tweede ronde op de winnaar van het duel tussen de Spanjaard Tommy Robredo en Martin Klizan uit Slowakije.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl