nieuws

Fietsenwinkel station Dordrecht mag voorlopig blijven

De fietsenwinkel en -stalling in het station van Dordrecht hoeft voorlopig nog niet weg. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam dinsdag bepaald in een kort geding dat de NS had aangespannen tegen eigenaar Kees Zwaan.
De NS wil Zwaan
, omdat alle fietsenstallingen op de stations dezelfde uitstraling moeten krijgen. Deze worden dan ingenomen door de stichting Rataplan, die er mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt aan een baan wil helpen.
Zwaan wil gewoon in het station blijven, waarop de NS een kort geding tegen hem aanspande. Dinsdag veegde de rechtbank in Rotterdam vrijwel alle argumenten van de NS van tafel.
Niet spoedeisend
Zo was er volgens de rechtbank geen enkel spoedeisend belang en vraagt de rechter zich af waarom de NS ineens met een kort geding op de proppen komt. Ook zou het voortbestaan van de NS niet bedreigd worden als Zwaan met zijn winkel in het station blijft.
Zelfs het argument dat de NS de stalling snel nodig heeft om er een project in te starten vindt de rechter kul. De NS heeft met nog niemand een contract getekend.
Zwaktebod
Tijdens de rechtszaak werd door de NS zelfs gesteld dat de vorige directeur wel erg vriendelijk placht te zijn voor bedrijven als dat van Zwaan. De rechtbank noemde deze stelling een zwaktebod.
Blij met uitspraak
Zwaan is blij met de uitspraak. Hij zegt het vreemd te vinden dat de NS in andere steden wel ondernemers als hij laat zitten. Hij weet echter nog niet wat hij nu gaat doen en moet daarover nog met zijn advocaat overleggen.
Wel verwacht Zwaan dat het hier niet bij blijft zitten en dat de NS zal blijven proberen hem uit het station te krijgen, desnoods via een andere rechter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl