nieuws

Wapens en softdrugs gevonden bij invallen No Surrender

Politie, justitie en specialisten van Defensie hebben woensdag invallen gedaan in diverse panden in Vlaardingen, zoals het voormalige clubhuis van motorclub No Surrender. Oud-voorzitter Bas ter Hennepe, zijn vriendin en een onbekende derde zijn opgepakt. In de panden vond de politie onder meer drie vuurwapens en een kilo softdrugs.
De politie had vooraf een tip gekregen dat er wapens en drugs in de panden zouden liggen.

Clubgebouw

Vorige week liet Ter Hennepe van de regionale No Surrender-afdeling weten dat zijn pand aan de James Wattweg niet meer gebruikt mag worden als clubgebouw. Hij legde zijn voorzitterschap neer omdat hij zich naar eigen zeggen zich weer wil richten op zijn 'zakelijke activiteiten'.
Vlaardingen en No Surrender leven al geruime tijd met elkaar op gespannen voet. De gemeente accepteerde niet dat het pand op bedrijventerrein de Vergulde Hand als clubhuis werd gebruikt. Dat mag niet volgens het bestemmingsplan. Om die reden legde Vlaardingen een dwangsom op.
Een maand geleden kreeg de ex-voorzitter van de motorclub vanwege het schenden van afspraken een gebiedsverbod opgelegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl