nieuws

Cilic kwartfinalist na zege op Muller

Marin Cilic
Marin Cilic
Marin Cilic heeft zich verzekerd van een plekje in de kwartfinales op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De finalist van 2014 rekende in twee sets moeizaam af met de Luxemburger Gilles Muller: 7-6, 7-6.
Beide spelers kregen in de eerste set nauwelijks kansen op de service van hun opponent. De set verliep zonder breekkansen, waarna de Kroaat in de tiebreak de set naar zich toe trok: 7-2.
Ook in de tweede set behielden zowel Muller als Cilic alle eigen servicegames, alhoewel er dit keer wel breekkansen waren. Cilic kreeg in de vijfde game twee breekpunten en had in de elfde game nog eens drie kansen om de service van de linkshandige Muller te breken, maar dat lukte niet. In een spannende tiebreak liet de winnaar van de US Open in 2014 twee matchpoints liggen en overleefde hij een setpunt tegen. Bij het derde matchpoint was het wel raak: 9-7.
In de kwartfinale neemt Cilic het op tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber.
Zverev door naar tweede ronde
Het Duitse talent Alexander Zverev is doorgedrongen tot de tweede ronde. De 18-jarige rekende in de eerste ronde af met de Canadees Vasek Pospisil: 7-5, 6-2.

Zverev kwam net als vorig jaar via een wildcard het toernooi in Rotterdam binnen. Bij zijn debuut strandde hij in de eerste ronde, maar bij zijn tweede optreden in Ahoy kwam Zverev beter voor de dag. In de eerste set won hij door een break in de elfde game. In de tweede set brak de Duitser de service van Pospisil, nummer 41 van de wereld, in de eerste en zevende game.

In de tweede ronde treft Zverev de winnaar van de wedstrijd tussen Robin Haase en Gilles Simon.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl