nieuws

Vlaardingen sluit panden No Surrender na vondst wapens

Vlaardingen sluit per direct de drie bedrijfspanden aan de James Wattweg waar woensdag vuurwapens en softdrugs zijn gevonden. De loodsen waren in gebruik door motorclub No Surrender.
Politie, justitie en een team van defensie deden woensdagochtend
. Daarbij werd een 44-jarige man uit Hellevoetsluis en een 47-jarige vrouw uit Vlaardingen opgepakt.
In hetzelfde onderzoek werd ook een man in zijn auto aangehouden. Hij had een vuurwapen bij zich. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt.

Automatisch wapen

In de loodsen op bedrijventerrein de Vergulde Hand lagen een automatisch wapen, twee vuurwapens en een kilo softdrugs. Het clubhuis van de motorclub zat in een van de drie gebouwen.
Vanwege de invallen en de link met No Surrender heeft de gemeente besloten de panden gelijk te sluiten. De eigenaar van de drie loodsen is volgens de gemeente niet een lid van de motorclub.

Spanning

Er is al langer spanning tussen Vlaardingen en No Surrender. De gemeente accepteerde niet dat het pand op bedrijventerrein de Vergulde Hand als clubhuis werd gebruikt. Dat mag niet volgens het bestemmingsplan. Om die reden legde Vlaardingen een dwangsom op.
Een maand geleden kreeg de ex-voorzitter van de motorclub vanwege het schenden van afspraken een gebiedsverbod opgelegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl