nieuws

Bautista Agut knokt zich naar kwartfinale WTT

ABN AMRO World Tennis Tournament
ABN AMRO World Tennis Tournament
De Spanjaard Roberto Bautista-Agut heeft zich met moeite geplaatst voor de kwartfinale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De nummer 17 van de wereld had veel moeite met de Tsjech Jiri Vesely, maar was uiteindelijk wel in drie sets te sterk: 4-6, 6-2 en 6-4.
Bautista-Agut, die dit jaar al de toernooien van Auckland en Sofia op zijn naam schreef, werd in zijn eerste servicegame gebroken. Daarna was het betere tennis van Vesely, die in de eerste ronde nog zijn landgenoot Lukas Rosol uitschakelde. In de vijfde game werd Bautista-Agut opnieuw gebroken, waarna hij de set ondanks een breek terug in de achtste game met 6-4 verloor.
Ook in de eerste game van de tweede set kreeg Vesely breekkansen, maar dit keer wist Bautista-Agut die weg te werken. In de tweede game brak hij vervolgens wel de service van de Tsjech, maar een game later brak die alweer terug. Breaks in de zesde en achtste game leverde de Spanjaard uiteindelijk de setwinst op: 6-2.
De derde set was spannend. Vesely kreeg een breekkans in de negende game, maar Bautista-Agut, die zich een paar keer liet behandelen aan zijn schouder, overleefde het breekpunt. In de tiende game kreeg hij op de service van Vesely een aantal setpunten. Het derde was uiteindelijk raak.
In de kwartfinale staat Bautista-Agut tegenover de winnaar van de partij tussen Marcos Baghdatis en Martin Klizan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl