nieuws

Mahut eerste halvefinalist na zege op Troicki

Nicolas Mahut heeft voor het eerst in zijn loopbaan de halve finale bereikt van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Franse qualifier versloeg in de kwartfinale vrij eenvoudig de Servische nummer 25 van de wereld Victor Troicki in twee sets: 6-2, 6-1.
Mahut, die in de vorige ronde zijn landgenoot Jeremy Chardy versloeg, kwam uitstekend voor de dag tegen Troicki. In Sydney verloor Mahut vorige maand in de kwartfinale van de Serviër, die het toernooi in Australië won. De 34-jarige Fransman brak Troicki in de vierde game en haalde met een nieuwe break in de achtste game de eerste set binnen.
Ook in de tweede set was Mahut duidelijk de betere. Hij brak Troicki in diens eerste en tweede servicegame en zette de als achtste geplaatste Serviër zo op een onoverbrugbare achterstand. In de zesde game liet de Fransman nog twee matchpoint liggen, maar een game later was het wel raak.

Klizan

In de halve finale neemt Mahut het op tegen de Slowaak Martin Klizan, die in drie sets de Spanjaard Roberto Bautista Agut uitschakelde. Na ruim 2,5 uur tennissen won Klizan, die vijf matchpoints overleefde in de tweede set, met 6-7 (5), 7-6 (6) en 6-0. Bautista, de nummer zeventien van de wereld, schreef afgelopen week nog het
ATP-toernooi van Sofia op zijn naam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl