nieuws

Groenendijk: 'Het moet een keer meezitten'

Excelsior snakt naar een overwinning in de eredivisie. De Rotterdammers staan zestiende en met ook Willem II - De Graafschap op het programma dit weekend, telt eigenlijk alleen een zege. ADO Den Haag moet op Woudestein aan de kant worden gezet. "Het moet een keer meezitten," zegt trainer Fons Groenendijk.
In de afgelopen twee wedstrijden hield Excelsior de nul tegen Vitesse en Willem II. De Kralingers slaagden er echter zelf ook niet in om tot scoren te komen. Goals maken is sowieso een probleem na nog een goede start van het seizoen. "Het balletje moet er een keer net wel invliegen, in plaats van naast of gered door de keeper. Als je dat kan keren zijn overwinningen niet ver weg."
Groenendijk vervolgt: "We geven achterin niet veel weg, maar het gaat in voetbal altijd om die goals, daar zijn we naar op zoek. Iedereen snakt naar een overwinning, zeker als je een tijdje niet gewonnen hebt. Ik zie nog steeds een ploeg die er voor gaat en met vertrouwen het veld op stapt. Het was een veel groter probleem als we geen kansen creëerden, dat doen we wel."

Veerkracht

Eerder dit seizoen eindigde de heenwedstrijd tegen ADO Den Haag in een 3-3 gelijkspel. "Zeker in de tweede helft heb ik toen een heel goed Excelsior gezien. We toonden daar veerkracht, dat moeten we nu ook doen nu we zo'n serie achter de rug hebben. Je weet waar het om gaat, nog steeds rechtstreekse handhaving. Dat is reëel, het kan. Maar dan moet je wel wedstrijden winnen, gelijke spelen schiet je niet veel mee op, we gaan voor overwinningen. Ook zondag."
Groenendijk lijkt snel weer een beroep te kunnen doen op Jurgen Mattheij, die in december is geopereerd aan zijn knie. "Het gaat goed met hem, is behoorlijk aan het trainen. Wel individueel nog, maar ik verwacht hem snel bij de groep. Dat is een kwestie van dagen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl