nieuws

Botteghin: 'Bijzonder om weer in Zwolle te spelen'

Voor Eric Botteghin is het zondag een bijzondere wedstrijd. Bij PEC Zwolle brak de Braziliaan door in Nederland. Maar oude emoties tellen niet, nu Feyenoord een reeks van zes nederlagen op rij heeft geleden.
“Het is heftig,” vertelt de verdediger. “We moeten zondag de ommekeer laten plaatsvinden. De wedstrijd bij Ajax zorgde voor een goed gevoel, in ieder geval over de eerste helft. Als we dit weer brengen dan kunnen we winnen. Het maakt niet uit hoe, het moet gebeuren.”
De manier om daar wellicht voor het eerst in vier seizoenen te winnen is om de boel achterin dicht te metselen. “De laatste twee wedstrijden hebben we weinig weggegeven. Dat moeten we weer doen. Als we niets incasseren geeft dat vertrouwen.”
Voordat Botteghin door Feyenoord bij Groningen werd weggehaald speelde hij ook in Zwolle. De terugkeer is bijzonder voor hem: “Ja het is de plek waar het voor mij in Nederland allemaal is begonnen. Heel bijzonder om daar te spelen. Ik werkte toen met Jan Everse. Hij heeft mij goed geholpen en veel geleerd, erg belangrijk voor mijn carrière.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl