Rode kaart funest voor Dordrecht tegen Fortuna

Een rode kaart voor FC Dordrecht-speler Jordy Vleugels is de club duur komen te staan. Bij een 1-0 voorsprong kreeg Vleugels tien minuten voor rust de rode kaart voor het ontnemen van een scoringskans voor Fortuna Sittard. Met een man minder gingen de Schapenkoppen uiteindelijk kopje onder: 1-3.
FC Dordrecht begon goed aan het duel met de Limburgers. Na een corner van Fortuna Sittard counterde de Schapenkoppen direct naar een voorsprong. Op aangeven van Jafar Arias was het Rangelo Janga die al vroeg de score opende: 1-0.
Na een goed halfuur een opmerkelijk moment aan de Krommedijk. Fortuna dook op in het strafschopgebied van Dordrecht en kreeg tot verbazing van het Dordtse publiek een penalty toegewezen. Jordy Vleugels hield zijn tegenstander even vast en kreeg de rode kaart van scheidsrechter Martin Perez vanwege het ontnemen van een doelkans. Roel Janssen benutte de strafschop voor de Limburgers: 1-1.

Snelle achterstand

Na rust moesten de Schapenkoppen het dus met een man minder zien te doen. Al snel bleek dat een lastige opgave, want Lars Hutten schoot binnen tien minuten al raak voor de laagvlieger uit de Jupiler League: 1-2.
De ploeg van trainer Harry van den Ham probeerde voor het eigen publiek nog wel aan te vallen, maar moest oppassen dat het geen counter om de oren kreeg. Ondanks het jagen op de gelijkmaker, met een grote kans voor Nick de Bondt, kwam het tweede Dordtse doelpunt er niet. In blessuretijd counterde Fortuna naar 1-3 door een goal van Jordy Briels en zakken de Dordtenaren naar plek twaalf op de ranglijst.