Sparta eenvoudig langs Achilles'29

Koploper Sparta heeft een eenvoudige zege geboekt op Achilles’29. De ploeg van Alex Pastoor kwam achterin nauwelijks in de problemen en scoorde zelf via Brogno, Verhaar en Klaasen: 0-3.
Sparta begon uitstekend in Groesbeek. Al binnen tien minuten opende de koploper de score, nadat Loris Brogno de voorzet van Roland Bergkamp binnenwerkte: 0-1. Daarna kregen de Spartanen veel kansen om de score te verdubbelen, maar liet onder meer Thomas Verhaar dat in de beginfase nog na.
Een minuut later was het wel raak voor de topscorer van Sparta. De oud-speler van VOC kwam naar binnen en schoot de bal knap achter de Achilles-goalie: 0-2. Kort daarna kreeg Verhaar een enorme tik, maar hij kon de wedstrijd gelukkig voor Sparta voortzetten.
In de fase tot aan de rust kroop de thuisploeg iets uit hun schulp en kreeg het wat kleine kansjes. Toch waren het de Rotterdammers die de regie in handen hielden en met een comfortabele voorsprong konden gaan rusten.

Klaasen

Na rust ging Sparta door waar het in de eerste helft mee begonnen was, al werd het af en toe wat slordig en kreeg het net als in de eerste helft wat kleine kansen tegen. Toch was het Sparta dat weer toesloeg en de wedstrijd binnen het uur besliste. Robert Klaasen schoof de bal met links zacht in het Groesbeekse doel: 0-3.
In de slotfase gaf Alex Pastoor een aantal vaste krachten wat rust vanwege het duel maandag met Jong PSV en speelde zijn ploeg de wedstrijd rustig uit. Doordat NAC Breda met 1-1 gelijkspeelde tegen MVV is de voorsprong van Sparta nu negen punten en heeft het een wedstrijd minder gespeeld dan de Brabanders.

Opstelling Sparta:
Opstelling Sparta: Kortsmit; Dumfries, Dougall, Sanusi, Breuer (82. Ketting); Van Drongelen, Klaasen, Van Moorsel; Verhaar (70. Stokkers), Bergkamp, Brogno (81. McDonald)