nieuws

Toernooidirecteur Booij gunt Oranje vrouwen Olympische ervaring

Het Nederlandse voetbalvrouwenelftal gaat zich begin maart proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen. Via een Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Den Haag en Rotterdam moeten de Oranje Leeuwinnen zich zien te plaatsen voor Rio de Janeiro.
Minke Booij is manager vrouwenvoetbal bij de KNVB en toernooidirecteur van het OKT dat in Nederland gehouden wordt. ''De Spelen zijn in het voetbal nog een vreemd fenomeen. Ik probeer de vrouwen uit te leggen hoe fantastisch dit toernooi is. Mijn deelname was het grootste hoogtepunt in mijn carrière'', aldus de 39-jarige oud-hockeyinternational.
Volgens Booij zijn de Olympische Spelen het ultieme en zij gunt de vrouwen van het Nederlands elftal die ervaring dan ook. ''Het afgelopen WK smaakte voor Oranje naar meer. Ze hebben daar geproefd aan de top van de wereld. Ze zijn erg gemotiveerd en ze willen graag internationale ervaring op doen. Daar worden ze natuurlijk alleen maar beter van. Je hebt niet veel grote toernooien, dus de Spelen zijn een uniek evenement voor die meiden.''
De 39-jarige Olympisch Kampioene hoopt dan ook op een volle bak. ''De eerste wedstrijd tegen Zwitserland is op papier de minste, dus het is heel belangrijk dat er daar veel mensen zijn om de Oranje Leeuwinnen aan te moedigen. Het zaterdagduel op het Kasteel met Noorwegen is al bijna uitverkocht en voor de laatste wedstrijd zal het afhangen van hoe we er op dat moment voor staan.''
De Nederlandse vrouwen spelen op 2 maart in Den Haag en op 5 en 9 maart op het Kasteel in Rotterdam. Samen met Zwitserland, Noorwegen en Zweden zal Oranje uitmaken wie zich als laatste Europese land zal plaatsen voor de Olympische Spelen. De buitenlandse wedstrijden zullen op Stadion Woudestein van Excelsior worden gespeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl