nieuws

Klizan knokt zich naar finale in Ahoy

Martin Klizan wint van Nicolas Mahut
Martin Klizan wint van Nicolas Mahut
Tennisser Martin Klizan staat zondagmiddag in de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Slowaak versloeg zaterdag in de halve finale de Fransman Nicolas Mahut met 6-7, 7-6, 6-2. Klizan toonde zich aan ware knokker in Ahoy. De nummer 43 van de wereld overleefde namelijk drie matchpoints.
De 26-jarige Slowaak had lange tijd moeite met qualifier Mahut. De Fransman serveerde prima en pakte zodoende de eerste set: 7-6. Ook de tweede set leek naar de nummer 54 van de wereld te gaan. Klizan keek in die fase tegen een break achterstand aan en moest in

totaal drie matchpoints wegwerken tegen zijn ijzersterk serverende opponent.
De Fransman ging in de derde set in de fout door zich te blijven opwinden over een incident in de tiebreak van de tweede set, waarbij hij werd geraakt door een bal die zijn boze tegenstander had weggeslagen. Scheidsrechters moesten hem tot de orde roepen. Mahut verloor meteen zijn eerste opslagbeurt in de derde set en ook zijn derde servicegame in de beslissende set ging verloren. Klizan verzilverde zijn tweede matchpoint. De andere halve finale gaat zaterdagavond tussen Philipp Kohlschreiber en Gaël Monfils.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl