Ontketend PKC veel te sterk voor Dalto

PKC wint met 39-25 van Dalto
De korfballers van PKC/SWKGroep hebben zaterdag indruk gemaakt in de Korfbal League. De formatie uit Papendrecht won met 39-25 van Dalto/BNApp.nl en blijft daardoor koploper in de competitie. Met name Richard Kunst was niet te stoppen. De 22-jarige speler maakte dertien doelpunten.
Vorige week haalde Kunst ook al de dubbele cijfers. Toen was hij met tien doelpunten verantwoordelijk voor bijna de helft van de Papendrechtse productie tegen Blauw-Wit. Die wedstrijd eindigde nog in een gelijkspel (22-22), maar zaterdag was PKC niet te stoppen. Behalve Kunst wist ook Suzanne Struik tien keer de korf te vinden.
In de beginfase werden de bezoekers volledig overlopen door PKC. Binnen elf minuten stond het 7-0 voor de koploper en die marge was bij rust al tien punten (21-11). Na de pauze was het wederom PKC dat met scherp schoot. Ook Dalto deed af en toe wat terug, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg met maar liefst 39-25 wist te winnen.