nieuws

Klizan verslaat Monfils in finale ABN AMRO WTT

Martin Klizan heeft de 43e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament op zijn naam geschreven. De tennisser uit Slowakije won in de finale in drie sets van de Fransman Gaël Monfils: 6-7 (1), 6-3 en 6-1. Klizan is met zijn overwinning de opvolger van Stan Wawrinka.
In een iets langer dan een één uur durende eerste set trok Monfils uiteindelijk aan het langste eind na een gemakkelijke tiebreak. Klizan ging niet bij de pakken neer zitten en rechtte zijn rug. Hij pakte een break in de tweede set en vervolgens lukte bijna alles in de derde set. Hij werd weliswaar nog gebroken in de zesde game, maar op service van zijn opponent verzilverde hij zijn derde matchpoint.
De 26-jarige Klizan, nummer 43 van de wereld, bereikte de eindstrijd door Tommy Robredo, Marcos Baghdatis, Roberto Bautista-Agut en Nicolas Mahut te verslaan. Monfils, achttiende op de wereldranglijst, won van respectievelijk Ernest Gulbis, Borna Coric, Alexander Zverev en Philipp Kohlschreiber.
Klizan is een verrassende winnaar in Ahoy. Tijdens de vorige edities wonnen achtereenvolgens Roger Federer, Juan Martin Del Potro, Tomás Berdych en Stan Wawrinka, allen spelers van een duidelijk hoger kaliber. Dit jaar meldden Federer en ook Richard Gasquet af.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl