nieuws

Boek 'Oorlogswinter' voor spotprijs van 1 euro

In boekhandel De Kleine Kapitein in Rotterdam is vrijdagochtend de aftrap gegeven voor de actie 'Geef Mij Maar Een Boek'. Alle kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Nederland krijgen een voucher, waarmee ze voor 1 euro het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw kunnen kopen.
De gemeenteraad in Rotterdam heeft die ene euro zelfs al betaald. Oorlogswinter kost Rotterdamse kinderen dus helemaal niets. De leerlingen van de Oscar Romeroschool kregen als eerste hun boek uitgereikt, van niemand minder dan de schrijver zelf.
Populair
Oorlogswinter is een beroemd jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog. Jan Terlouw kreeg in 1972 de Gouden Griffel voor het boek. Voor de boekenactie is een speciale uitgave van Oorlogswinter gemaakt.
In 2008 is het boek verfilmd. De hoofdrol werd gespeeld door Martijn Lakemeier uit Zwijndrecht.
"Het is een grote verrassing hoor dat het boek, dat ik al 45 jaar geleden heb geschreven, nog zo populair is en nu weer zo onder de aandacht komt", vertelt Terlouw in De Kleine Kapitein.
Aandacht voor klassieker
'Geef Mij Maar Een Boek' is een initiatief van Rotterdamse boekhandels en de uitgeverij Lemniscaat.
Het is de bedoeling dat ieder jaar een klassiek kinderboek onder de aandacht wordt gebracht. De actie gaat zaterdag officieel van start.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl