Feyenoord speelt gelijk tegen Roda JC

Feyenoord heeft een einde gemaakt aan de reeks van zeven competitienederlagen op rij. De Rotterdammers speelden zondag in De Kuip met 1-1 gelijk tegen Roda JC. Dirk Kuyt zette de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst op slag van rust op voorsprong, maar Maecky Ngombo maakte in de tweede helft gelijk.
Met de ongetwijfeld mede door adviseur Dick Advocaat doorgevoerde wijzigingen - onder andere Eljero Elia en Michiel Kramer keerden terug in de basis, Dirk Kuyt begon op 'tien' en Sven van Beek en Tonny Vilhena werden gepasseerd - was Feyenoord in de beginfase dreigend. Dat resulteerde bijna in een grote kans voor Karim El Ahmadi, maar hij kwam niet tot een schot. Kuyt was het meest dichtbij de openingstreffer. Na een voorzet van Kramer kopte hij echter op Roda JC-doelman Benjamin van Leer.
Het vervolg van de eerste helft was bijzonder matig in De Kuip. Roda JC speelde zeer behoudend en kon geen moment gevaarlijk worden. Feyenoord wist daar echter weinig tegenin te brengen. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf werd het aan de hand van Kuyt wat levendiger. De aanvaller knalde eerst hard op Van Leer en zag even later zijn inzet ook door de sluitpost gekeerd worden. In de slotminuut van het eerste bedrijf was het wel raak voor Kuyt. De geboren Katwijker kopte na een vrije trap van Bilal Basacikoglu vallend binnen en scoorde zo zijn honderdste doelpunt in het shirt van Feyenoord: 1-0.
Na de thee was het niet veel beter wat beide teams tentoonspreidden. Feyenoord wist geen goed vervolg te geven aan het einde van de eerste helft en werd daarvoor na bijna zeventig minuten gestraft door Roda JC. Een snelle inworp kwam terecht bij de volledig vrijstaande Rydell Poepon, die op zijn beurt Maecky Ngombo bediende. De Belg faalde niet: 1-1. Pas na het tegendoelpunt leefde Feyenoord weer iets op. Mogelijkheden voor Renato Tapia (schot uit de lucht) en Bart Nieuwkoop (kopbal) leverden echter niet het gewenste resultaat op.
Met het inbrengen van Anass Achahbar en Tonny Vilhena probeerde Van Bronckhorst een nieuwe voorsprong te forceren. Dat lukte na een fraaie actie en goede voorzet van Elia op Achahbar, alleen de invaller schoot in het zijnet. In de extra tijd bezorgde Elia zelf zijn ploeg bijna drie punten, maar de onderkant van de lat voorkwam de eerste Feyenoord-overwinning van het jaar.