nieuws

Miljoenen milieusubsidie voor Erasmus Universiteit

Erasmus Universiteit campus Woudestein (Wikipedia, 2013)
Erasmus Universiteit campus Woudestein (Wikipedia, 2013)
De Rotterdamse Erasmus Universiteit (EUR) krijgt 2,7 miljoen euro voor het verduurzamen van de campus op Woudestein. Het gaat om een Europese subsidie, die uitgesmeerd wordt over drie jaar. De EUR is de eerste Europese universiteit die deze subsidie krijgt.
Met behulp van het geld moeten de energiedoelen van de universiteit worden behaald. Binnen vier jaar moet het energieverbruik met eenderde zijn afgenomen ten opzichte van 2005.
Als dat lukt, dan wordt er jaarlijks 3250 ton broeikasgas minder uitgestoten, wat ongeveer gelijk staat aan de jaarlijkse uitstoot van 400 Nederlandse huishoudens.
Energie opwekken
Naast het besparen van energie wil de EUR ook energie gaan opwekken op de campus. Met de subsidie kan de universiteit specialisten inhuren op het gebied van duurzaam bouwen.
''Je moet dan niet denken aan mensen die verstand hebben van isolatiemateriaal, maar experts die ver vooruit kunnen kijken en nu aan oplossingen voor de toekomst denken'', vertelt Patrick Welzen van adviesbureau ERAC die meewerkt aan het project.
In 2011 werd de eerste paal geslagen voor de vernieuwing van de campus. Toen werd ook de ambitie uitgesproken om de universiteit duurzamer te maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl