nieuws

'We pakten de baby op en renden naar de woonkamer'

Bij de schietpartij in Rotterdam-Overschie vlogen de kogels ook bij slaapkamers naar binnen. ''Het eerste wat we deden is opstaan, de baby pakken en naar de woonkamer toe rennen'', zegt een 27-jarige bewoonster in een gesprek met RTV Rijnmond.
Het is 3.20 uur, midden in de nacht. Overschie wordt opgeschrikt door
. Een paar weken terug was het nog raak in de
.

'Het leek eerst vuurwerk'

De bewoonster van de Hondsdijkstraat kan het een paar uur later nog maar moeilijk bevatten. Ze wil wel haar verhaal doen, maar niet in beeld. Zittend tegen het slaapkamerraam had ze net haar baby de fles gegeven, toen er een kwartier later door datzelfde raam kogels heen vlogen.
De vrouw, haar man en de baby lagen op dat moment net weer te slapen. ''Het leek op vuurwerk. We werden er wakker van en toen ik ging kijken hoorde ik opeens een knal door het slaapkamerraam heen. Het eerste wat wij dachten was dat iemand een ruit had ingegooid.''

Badkamer

Al snel had het gezin door wat er werkelijk aan de hand was: een wilde schietpartij tussen criminelen.
''Mijn man wilde wel naar buiten kijken, maar ik had gewoon zoiets van: we gaan even ergens veilig heen. De baby heb ik in zijn wieg in de badkamer gelegd en zelf zijn we op de grond in de woonkamer gaan zitten en hebben de politie gebeld.''

Overal glas en kogelgaten

Als alles rustig is, durven ze op te staan en treffen ze in de slaapkamer een ravage aan. Meerdere kogels zijn door het raam geschoten en rakelings over het bed gegaan. Op bed en op de grond ligt veel glas en in een tussenmuur zitten vier kogelgaten.
''De politie heeft onderzoek in de kamer gedaan en waarschijnlijk zit de kogel nog in de muur. Op het nachtkastje lagen scherven van een kogel, die is vlak over de wieg gevlogen naast ons bed. Ja, het is bizar.''

Rot geschrokken

Ook andere bewoners in Overschie zijn zich rot geschrokken. ''Ik woon hier achttien jaar, maar dit is gewoon te gek voor woorden dit. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk uit deze buurt ga, want dit is niet meer te harden'', zegt een ras-Rotterdammer.
Een andere bewoner vult aan: ''In het begin van de maand was het hier ook al, een stuk verderop. Ik denk dat ik helemaal uit Overschie wegga."

Lees ook: Arrestaties na kogelregen in Rotterdam-Overschie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl