nieuws

Eigenaar Konikpaarden wijst redding af

Stichting Paard in Nood Spanje heeft aangeboden om twee Konikpaarden van de Landtong in Rozenburg te redden van de slacht. De dieren moeten weg omdat er teveel paarden dreigen te komen. Maar eigenaar FREE Nature wil niet meewerken aan de oplossing.
FREE Nature wil de kudde Konikpaarden op de landtong uitdunnen om ervoor te zorgen dat er genoeg te eten blijft voor de paarden in het park. De keuze is gevallen op twee paarden met een afwijkende kleur. Een heeft er een wit vlekje, de andere een vossenkleur.
Stichting Paard in Nood begrijpt er niets van dat de twee dieren naar de slager moeten. "Ik heb zoiets van: om twee paarden vanwege hun kleur te laten slachten... waar zijn we in godsnaam mee bezig?", vraagt Laura Hoitsema van de stichting.

Spanje

Hoitsema biedt aan om de paarden naar Spanje te brengen. "Daar hebben we een natuurpark van 300 hectare. Dat is een gigantisch mooie plek om die twee paarden het eeuwige leven te geven."
Mensen die in de buurt van de landtong wonen, hebben plannen voor een inzamelingsactie om het transport van de paarden naar Spanje mogelijk te maken.
Maar Jos Vrolijk van FREE Nature voelt niets voor het plan. "De paarden moeten helemaal naar Spanje en daar krijgen ze ook weer de nodige stress en gedoe van." Ook vindt hij dat de paarden in een kudde zouden moeten leven.

Slager

"En daar wil ik nog aan toevoegen dat wij vanuit onze visie op natuurlijk beheer denken dat ook een bestemming als wildernisvlees een oplossing kan zijn. Zeker omdat onze verantwoordelijkheid voor de paarden van begin tot einde gaat."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl