nieuws

Donderdag in ‘Bureau Rijnmond’

Bureau Rijnmond
Bureau Rijnmond
In Bureau Rijnmond op TV Rijnmond tonen politie en justitie donderdag beelden van verdachten van misdrijven. In deze aflevering vragen zij de hulp van de kijkers bij de volgende zaken:
Twee overvallen in Hoogvliet

Op vrijdag 18 december om ongeveer 21.00 uur sloot een juwelierszaak aan de Binnenban de rolluiken na de koopavond. Het juweliersechtpaar was samen met hun dochter in de winkel toen plotseling een man onder het rolluik doorkroop.
Hij had een groot mes in zijn hand en maakte daar zwaaiende bewegingen mee. De juwelier wist de indringer met geschreeuw te verjagen. Er zijn beelden van de verdachte.
Een dag later was het raak bij een tankstation aan de Duifhuisweg. De medewerkster stond buiten en werd benaderd door man met een groot vleesmes.
De medewerkster liep naar binnen met de overvaller achter zich aan, rende door de shop, ging de ruimte achter kassa in en deed de deur dicht. De overvaller bleef in de shop en besefte dat hij niks meer kon. Hij verliet de winkel.

Babbeltruc

Op 21 september om ongeveer 10:40 uur deed een 89-jarige man boodschappen bij een supermarkt aan de Brouwersdijk in Dordrecht. Zonder dat hij het merkte keken twee mannen zijn pincode af bij het afrekenen.
Bij zijn auto werd hij door de mannen aangesproken met een smoesje. Daar hebben zij vermoedelijk zijn pas gestolen. De daders pinden fikse bedragen, zo is te zien op beelden.

Schietpartijen in Rotterdam

In de nacht van vrijdag op zaterdag 27 februari in de Cronesteijnstraat en in de nacht daarna in de Slaghekstraat en op de Spaansebocht werd er flink geschoten.
De kijkers van Bureau Rijnmond worden opgeroepen zoveel mogelijk informatie te delen met de politie.

Inbraak dertig kelderboxen

Tussen maandag 15 februari 16.30 uur en de daarop volgende middag om 12.00 uur zijn dertig kelderboxen opengebroken aan de Schakerloo in Rotterdam- Zuid.
De kelderboxen worden gebruikt door de bewoners die in de flat wonen. Uit de kelderboxen zijn diverse waardevolle goederen weggenomen zoals gereedschappen, geluidsapparatuur en kleding.

Babbeltruc

Op dinsdag 15 december heeft een 72-jarige vrouw boodschappen gedaan op de Zwart Jansstraat in Rotterdam. Ze is slecht ter been en loopt daardoor met een stok.
Toen ze thuis de portiekdeur achter haar sloot, stond daar plots een vreemde man aan de buitenzijde van de deur. Ze liet hem niet binnen, waarna hij boos tegen de deur schopte en wegliep.
Maar daarmee is het verhaal niet klaar. Die avond werd zij gebeld door een vrouw die ervoor zou zorgen dat het slachtoffer honderden euro’s kwijt is. De politie toont beelden van een verdachte vrouw.

Bedreiging in de metro

In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 januari werd een man in de metro in Rotterdam bedreigd met een vuurwapen. Het slachtoffer stapte in op station Slinge en werd in de metro richting Rotterdam Centraal aangesproken door een man.
De man eiste dat het slachtoffer ging zitten en ging vervolgens andere reizigers lastig vallen. Ook zei hij tegen het slachtoffer dat hij hem zou gaan neerschieten en toonde een wapen.
De politie is op zoek naar de man die in de metro met het vuurwapen dreigde en daarom worden beelden van hem getoond in Bureau Rijnmond.

Bureau Rijnmond is donderdag rond 17.15 uur te zien op TV Rijnmond, wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur en
is terug te zien op Rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl