nieuws

Politie fouilleert preventief in Overschie na vuurwapengeweld

Politieonderzoek na de schietpartij aan de Cronesteinstraat
Politieonderzoek na de schietpartij aan de Cronesteinstraat
De politie is afgelopen weekend begonnen met preventief fouilleren in Rotterdam-Overschie. De wijk werd vorige maand twee keer opgeschrikt door wilde schietpartijen.
Om vuurwapenbezit tegen te gaan en het veiligheidsgevoel te herstellen, heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb het gebied ten oosten van de A13 aangewezen als 'veiligheidsrisicogebied'. De politie mag er nu zonder concrete verdenkingen voorbijgangers fouilleren en auto's doorzoeken. Eerder liet de politie al weten dat er extra wordt gesurveilleerd.
De twee schietpartijen hebben een flinke impact gehad op de bewoners van de wijk. Begin februari klonken meerdere schoten aan de Ameidestraat. Een 24-jarige man, zelf verdachte van een dodelijk afgelopen schietpartij in Rotterdam-West, werd dodelijk getroffen.

Met baby de badkamer in gevlucht

De wildwest-taferelen in Overschie zijn daarmee nog niet voorbij. Aan de Cronesteinstraat worden een paar weken later tientallen kogels afgevuurd. Bij een jong stel met een baby vliegen kogels naar binnen, de slaapkamermuur in. "De baby heb ik in zijn wieg in de badkamer gelegd en zelf zijn we op de grond in de woonkamer gaan zitten en hebben de politie gebeld", vertelde de bewoonster later aan RTV Rijnmond.
Wonderwel raakte niemand raakte gewond. Drie mannen werden opgepakt.

Eerste acties

Afgelopen weekend heeft de politie al diverse fouilleeracties gehouden. Zo zijn onder meer 70 auto's doorzocht. Agenten vonden tot nog toe twee messen. De eigenaars leverden die in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl