nieuws

Werkstraf geëist voor dodelijk ongeluk Ouddorp

Het Openbaar Ministerie eist een werkstraf van 240 uur tegen de man die vorige zomer in Ouddorp achter het stuur zat tijdens een fatale rit met een pick-up truck. Achterin de laadbak lagen twee vrienden te slapen. Ze werden uit de wagen geslingerd. Een van hen overleefde dat niet.
Justitie eiste ook een voorwaardelijke celstraf van een half jaar tegen de 20-jarige Robbin van V. uit De Lier. Tijdens het voorarrest heeft hij al 3 dagen in de cel gezeten. Ook werd een rijverbod van anderhalf jaar gevraagd.
Het ongeluk gebeurde in juli 2015 aan de Kabbelaarsbank, bij Port Zélande. De verdachte was gaan stappen en besloot bij terugkomst een stuk in het park te gaan rijden met de pick-up-truck.

Lolletje

Volgens berekeningen had de man tussen de 7 en 14 glazen alcohol gedronken. "Het rijden was een lolletje. Ik had Nick en Danny wakker gemaakt. Er werd ook hard gelachen en ik werd aangemoedigd."
Zijn advocaat spreekt van 'gezamenlijke baldadigheid'. Ook de slachtoffers hadden gedronken. Ze lagen niet te slapen, want ze lagen niet in een slaapzak, toen ze werden gevonden, merkte hij op.

Teleurgesteld

De (toen) 18-jarige Danny raakte gewond aan zijn rug. Hij zegt dat hij pas wakker werd, toen hij uit de truck werd geslingerd. De ouders van de overleden Nick zijn teleurgesteld in de verklaring van de verdachte. Hij zou daarmee de verantwoordelijkheid voor het drama deels willen afschuiven.
"Ons leven is doelloos geworden. Overal zit een zwart randje aan. Anderen doen alles met elkaar, maar wij niet. Nick zal altijd 19 jaar blijven."
Volgens justitie is er geen sprake van doodslag, maar van mishandeling met de dood tot gevolg. "Dit was een spontane, onbezonnen actie. Een gezellig avondje stappen eindigde in een dram." De rechter in Dordrecht doet op 22 maart uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl