nieuws

Vietnamese loempiavouwer weg van Dordtse Visbrug?

Dordrecht heeft grootse terras en horecaplannen op en rond de Visbrug, die verstrekkende gevolgen hebben voor loempiaverkoper Xuan Tran die daar al 30 jaar met z'n mobiele frituurkarretje staat.
Wegens die ingrijpende horecaterras-inrichting plus herverbouw van de Visbrugdoorsteek in het centrum is er ineens geen plek meer voor de ouwe loempivouwer.
De oude baas is op die Visbrugplekstek een begrip in het Dordtse straatbeeld en meer dan 10.000 doorsneedordtenaren hebben al hun adhesie betuigd en een handtekening voor behoud van de geplaagde Vietnamees gezet.
Tran, die als bootvluchteling de wijk nam voor de Communistisch Pol Pot-verschrikkingen, en na vele omzwervingen 35 jaar geleden, hier in Nederland terechtkwam, hoopt, gesterkt door de steun van de snackende Dordtenaar, op enige coulantie van het stadsbestuur.
Xuan Tran's wens is te mogen blijven aan de voet van de Visbrug, maar verkassen naar het Achterom bij de Hema is ook een bespreekbare optie om niet nodeloos brodeloos komen te staan.
Jack Kerklaan hoort het hele huilverhaal een viertal minuten aan.......

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl