nieuws

Leif de Leeuw Band in Live uit Lloyd

Als kind speelde Leif de Leeuw mee met de Pink Floyd platen van zijn vader, leerde alle solo's van Johnny Winter uit zijn hoofd, stond als jonge tiener voor een zakcentje voor de lokale supermarkt te spelen, ging naar het conservatorium in Rotterdam en staat nu in de voorhoede van de nieuwe Nederlandse gitaarhelden.
De
Vingervlugge Viking uit Feijenoord
, de
Lord of the Strings uit 010
,
Leif de Leeuw
moet nog een jaar naar school, Codarts Rotterdam, maar heeft het talent om een heel grote meneer in de muziek te worden. Sinds een paar jaar heeft hij zijn eigen band en daarmee maakte hij al een EP '
Deluxe
' en een complete plaat
'Leelah
die begin 2016 verscheen.
Het talent van Leif de Leeuw, 21 jaar geleden geboren in Amersfoort, leverde hem al aardig wat prijzen en nominaties op. Hij won in 2009 en 2013 de SENA Young Talent Guitar Award en wond eind 2014 de Dutch Blues Challenge, dat hem een aantal gigs inMemphis opleverde. In november 2015 volgde deEuropese Blues Award!
De Leif de Leeuw Band wordt nog vaak in het blueshoekje geplaatst en natuurlijk; het spel van Leif en de sound van z’n band zijn diepgeworteld in de Mississippi-delta; blues en bluesrock zijn ontegenzeggelijk een belangrijke basis en inspiratiebron van de vier bandleden. De band heeft inmiddels echter wel bewezen dat hun muziek veel verder gaat dan dat. De Leif de Leeuw Band kent geen muzikale grenzen of beperkingen, laat staan landsgrenzen want Leif toert binnenkort weer doorZwitserland en Duitsland.
Op 8 april speelt Leif de Leeuw Band inDJS in Dordrecht. Ga dat zien, een snarenfenomeen en de toekomst van gitaarminnend Nederland. En dat voor een bebaard 'pikkie noga' van amper 21... Geniet van Leif in Lloyd!
In Live uit Lloyd: Leif de Leeuw - gitaar,Britt Jansen - zang, gitaar,Eibe Gerhartl - bas, Tim Koning - drums.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl