nieuws

Landelijk ombudsman onderzoekt arrestaties demonstratie Feyenoord

Landelijk ombudsman Van Zutphen stelt een onderzoekt in naar het grote aantal aanhoudingen van Feyenoord-supporters op 21 februari. De politie greep toen hard in tijdens een demonstratie tegen het beleid van het Feyenoordbestuur. Er werden 326 supporters aangehouden.
Eerder was Van Zutphen een verkennend onderzoek begonnen. Op basis daarvan begint hij nu een groter onderzoek, waarbij op delen met gemeentelijk ombudsman Anne Mieke Zwaneveld wordt samengewerkt.
De ombudsman wil een vollediger beeld krijgen van de gebeurtenissen op die bewuste zondag. Feyenoord speelde toen tegen Roda JC.
Hij zal met ambtenaren spreken en heeft stukken opgevraagd van de zogeheten driehoek van burgemeester, korpschef en officier van justitie.
Van Zutphen wil onder meer weten hoe de politie zich heeft voorbereid op de demonstratie en wat de overwegingen waren om de supporters in te sluiten en vervolgens aan te houden.
Verschillende fracties in de Rotterdamse raad hebben aanvullende vragen aan burgemeester Aboutaleb gesteld over de aanhoudingen. Zij zeggen informatie te hebben dat de politie vooraf wel degelijk contact heeft gehad met de demonstranten over zaken als de route. Dat werd eerder door Aboutaleb ontkend.
Documenten:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl