nieuws

NS brengt gestrande Feyenoordfan thuis met spelersbus

Rotterdammer Roy Kable kon donderdag zijn ogen niet geloven. Wat even leek uit te draaien op een helse thuisreis, bleek uiteindelijk een droom die werkelijkheid werd: de Feyenoordfan werd thuisgebracht door de enige echte spelersbus van zijn club.
Roy was woensdagavond op de verjaardag van zijn tante in Breda. Omdat het zo gezellig was, bleef hij hangen tot hij de laatste trein naar Rotterdam moest halen. Eenmaal op het station bleek dat de trein was uitgevallen.
Superster
De NS zette daarom een bus in. En niet zomaar één. Het was de rood, zwart, wit bestickerde spelersbus van Feyenoord. "Ik liep over het station en zag die bus. Ik dacht: nee, dit kan niet, dit kan niet. Dit is dé spelersbus", vertelt de uitzinnige Feyenoordfan donderdag.
Na drie keer aan de NS en de chauffeur te hebben gevraagd of ze geen geintje uithaalden, stapte Roy beduusd in. Hij was met drie Fransen de enige in de luxe bus met gekleurde neonverlichting.
"Ik ben wel drie keer heen en weer gelopen en heb alles gefilmd'', vertelt Kable. '' Ik voelde me een superster!" De muzikant heeft zelfs een liedje over zijn ervaring geschreven.
Toeval
Busverhuurbedrijf Ringelbergtours, van wie de spelersbus is, laat weten dat ze de eerste bus nemen die vooraan staat als de NS belt om vervangend vervoer te regelen. Afgelopen nacht was dat toevallig de Feyenoordspelersbus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl