nieuws

'Mooi plan van Feyenoord, maar wat kost het?'

Mooie plannen, maar wat gaat het Rotterdam kosten? Zo reageren drie gemeenteraadsleden op de plannen van Feyenoord voor onder meer een nieuw voetbalstadion.
Vrijdag maakte de club bekend dat de nieuwe Kuip langs de Maas aan de Veranda-West moet komen te staan.
omvat ook winkels, huizen, kantoren, hotels, parkeerplaatsen en een eigen treinstation.

Ambitieus

"Een mooi plan met volledige uitgewerkte gebiedsvisie's, in tegenstelling tot de vorige plannen voor een nieuw stadion", zegt Leo Bruijn van de PvdA. "Het is ambitieus, maar we weten nog niet wat het kost."
Dat is ook wat Luuk Wilson van Leefbaar Rotterdam graag wil horen van de club. "Het ziet er prima uit, maar hoe realistisch is het plan?"

Mobiliteit

Volgens Wilson is er vanuit de gemeente 35 miljoen euro gereserveerd voor de infrastructuur van het project. "Mobiliteit is een lastige opgave voor dit gebied, dat moet nog goed worden onderzocht."
Oud-wethouder sport Antoinette Laan (VVD) vraagt zich hetzelfde af: "Feyenoord zet er op in dat fans steeds minder met de auto gaan komen, maar dat blijkt niet op te gaan in de praktijk. Daar komt bij dat de bezoekersstroom verder van het station komt te liggen."

Mooi plaatje

Ze wil zo snel mogelijk weten wat de kosten voor het project zijn. "Op het plaatje ziet het er mooi uit, maar dat is makkelijk. We willen weten: wat gaat het Rotterdam gaat kosten én opleveren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl