nieuws

Extra veiligheidsmaatregelen in Rotterdam na aanslagen Brussel

Op station Rotterdam Centraal en Rotterdam The Hague Airport zijn de veiligheidsmaatregelen opgeschroefd na de aanslagen in Brussel.
Er patrouilleren volgens veslaggever Maikel Coomans op het station extra politiemensen. Het treinverkeer van en naar België is stilgelegd.
De Thalys naar Parijs van 9.58 uur is vertrokken, maar stopt niet in België.
Volgens Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof zijn in Nederland "de veiligheidsmaatregelen genomen die nodig zijn".
Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft gezegd dat er extra maatregelen worden genomen op de Nederlandse luchthavens. Hij gaf geen nadere details.

Rotterdam Airport

Op het Rotterdam The Hague Airport worden extra controles uitgevoerd door de marechaussee. Het vliegverkeer op het Brusselse vliegveld is stilgelegd. Mogelijk wijken toestellen ook uit naar Rotterdam Airport.
Dinsdag rond 7.50 uur waren twee explosies op het Brusselse vliegveld Zaventem. Later was er nog een aanslag in een metrostation. Bij de aanslagen zijn 34 mensen omgekomen en raakten honderden mensen gewond. Alle stations van het Brusselse metronet zijn gesloten.
'Mensonterend'
Burgemeester Ahmed Aboutaleb spreekt van een "gruwelijke, mensonterende daad die veel mensen het leven heeft gekost. Rotterdam leeft mee met Brussel."
De burgemeester benadrukt dat de samenleving niet moet buigen voor het terrorisme: "We zijn één in ons verdriet, we zijn een in onze afschuw."

Verslaggever bij aanslag

RTV Rijnmond-collega Dennis Kranenburg was op weg naar New York. Hij stond in de rij om in te checken, toen dertig meter verderop de eerste bom afging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl